סוגי מרזבים והבחירה שלכם

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב כתבו לנו

סוגי מרזביםתפקיד המרזב הוא אחד, לאסוף ולנקז את המים הנמצאים על הגג ולהרחיק אותם משלד המבנה, המעטפת שלו או התקרה, לפני שאלו יחלחלו פנימה ויגרמו לנזקים קשים למבנה עד כדי בלאי וחוסר יציבות שלו. אך באופן מפתיע, למרות המטרה המאוד ברורה שלו, עולם המרזבים מציג לא מעט סוגי מרזבים, סגנונות ועיצובים. אין זה לחינם. 

לסוג המרזב ולעיצוב שלו יש חשיבות רבה משום שהמרזב חשוף כלפי חוץ ונראה לכל. מרזב חלוד, שבור, סדוק או מתנועע ברוח – ישדר לכל מי שנכנס למבנה שלנו, כי במקום שוררת הזנחה. לעומתו, מרזב מותאם, יפה, מעוצב והבנוי ומותקן נכון מלמד על השקעה ומחשבה. אם תרצו, מרזב ממש כמו ספי חלונות, דלתות הכניסה, פירזולים וכד' – הוא חלק מכרטיס הביקור שלנו. לכן מעבר לבחירה מושכלת של סוגי מרזבים, גם נכון לבצע את עבודת ההתקנה של המרזבים רק על ידי איש מקצוע מוסמך ומיומן בתחום, כדי שהמרזב לא יראה טוב רק מבחינת חומרי הגלם אלא גם שיוצב נכון, יעיל ובצורה איכותית.

סוגי מרזבים שונים

מרזבים הם צינורות או תעלות המשמשים לאיסוף ושינוע נוזלים מהגג אל הקרקע. תפקיד המרזב הוא לא רק לנקז את המים שהצטברו על הגג אלא גם להרחיק אותם ממעטפת הבית ולמנוע מתהליך השפיכה שלהם על הקרקע להיות מזיק. לצורך כך ההתקנה של המרזב היא חשובה. יש להתחשב בשיפועים הנכונים שיסיעו לזרימת מים טובה, למניעת סתימות, לפרישה על גבי מעטפת הבית, לשפיכת המים בלי שתפריע לעוברים ושבים ועוד. ולמרות שאלו בסה"כ צינורות, הרי שניתן למצוא סוגי מרזבים רבים, כאשר לכל אחד מהם היתרונות והחסרונות שלו. חלקם מאוד פופולאריים וחלקם מאוד יוקרתיים וגם עולים בהתאם. חלקם נכונים יותר לבניינים וחלקם לבתים פרטיים בעוד אחרים נפוצים במבני תעשיה ועסקים. הנה כמה מהבולטים שבהם.

סמוי מול חשוף

טרם ניגע בכל נושא סוגי מרזבים מבחינת חומר הגלם נעמוד על שני סוגי מרזבים מבחינת עקרונות הבניה. מרזב פנימי הוא מרזב שעובר בתוך הקירות עצמם. הוא נבנה כך מראש ומאפיין בדרך כלל בתים גבוהים או חדשים. מכיוון שהמרזב אינו חשוף לעיין אלא סמוי ומוטמן בתוך הקיר, נושא העיצוב שלו פחות חשוב ולעיתים הוא יעשה מחומרי PVC או בטון. מכיוון שהוא בתוך הקירות הוא גם חשוף פחות לנזקים של מזג אוויר, רוחות או מכות. הוא גם פחות נידון לסתימות של גורמים חיצוניים כמו עלי שלכת וכד'. מנגד, בשל העובדה שהוא בתוך הקירות אם קורים בו תקלות, יש צורך לשבור ולפתוח קירות, וכן קיים קושי (בדומה לנזילות מתחת לרצפה) לגלות את מקור הבעיה. במקרים רבים, כלל לא יהיה משתלם לטפל בו ויהיה עדיף להתקין במקומו מרזב חיצוני חדש.

סוגי מרזבים חיצוניים הם מרזבים החשופים ולרוב בולטים ונפרשים על גבי הקירות החיצוניים. באופן טבעי הם חשופים יותר לבלאי ופגעי מזג אוויר וגם תדירות הניקוי שלהם יותר נדרשת. אולם במקרה של תקלה – קל יותר לאתר את הבעיה ולתקן אותה ספציפית על ידי החלפת חלק וכד'.

אלומיניום, פח, נחושת ואבץ

מרזב מפח היה המרזב הפופולארי בעבר. הוא יחסית קל משקל, זול ונוח לעבודה. אבל היו לו גם חסרונות – הוא היה מחליד מהר ואורך החיים שלו לא היה רב. אם רצית להאריך את חייו היית צריך להשקיע זמן רב בתחזוקה. כיום ישנו הפח המגולוון שהוא יותר חזק ויותר עמיד (כמובן, חשוב להקפיד כי הוא בעובי מתאים ולא דק מידי). ניתן גם לצבוע פח מגלוון במניפת צבעים רחבה – כך שיתקבל מראה מרזב כרצונכם. העובדה שהוא פשוט וזול יחסית הופכת אותו לפופלארי בקרב מבני תעשיה, שם נדרש מטראז' רב ומחיר נמוך יחסית.

לא הרחק מאחוריו בתחום סוגי מרזבים מתמקם מרזב האלומיניום. גם האלומיניום נחשב לחומר זול יחסית אבל הוא הרבה יותר חזק ועמיד מהפח. הוא גם גמיש וקל לעיצוב- כך שהוא אידיאלי למרזבים, ממש כשם שהוא הפך פופולארי מאוד בתחום מסגרות לחלונות. גם אותו ניתן להשיג בכמה צבעים אך במניפה מוגבלת יותר.  

מרזבי פלסטיק או מרזבי  PVC נחשבים עמידים יחסית אך הרבה פחות מהאלומיניום ולכן אורך החיים שלהם קצר יחסית. לעומת זאת, מחירם גם כן זול. רבים מעדיפים להתקין מרזב PVC שהוא פחות יפה ולצפות אותו במעין מעטפת מסוגננת או לחפות אותו למשל בעץ או בחומר אחר, כך שהמרזב עצמו לא יהיה חשוף, ובמקום, לכל אורך נתיבו תהיה בנויה מעטפת מעוצבת.

שני סוגי מרזבים יוקרתיים ויקרים יותר הם מרזבי אבץ ומרזבי נחושת. למרזבי אבץ מראה יוקרתי (שוב, עניין של טעם) ולצד זאת עמידות יוצאת דופן. לרוב הוא יעלה כ-150 ₪ יותר למ"ר מאשר אלומיניום. אותו הדין לגבי מרזב נחושת. מראה הנחושת מקנה למרזב סוג של יוקרה עתיקה ומכובדת, מעט כפריות ומשדר חום. הוא מאוד פופלארי בבתים באירופה והולך ותופס תאוצה בישראל.

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב כתבו לנו
אז מה היה לנו בכתבה: