מחפשים מידע לגבי מרזב מחיר התקנה? אם ככה, מחירי התקנת מרזבים יכולים לנוע בין עשרות שקלים ועד 200 – 250 ש"ח למטר רץ, כאשר המחירים ישתנו בהתאמה לכמה וכמה פקטורים שונים. הנה מה שצריך לדעת על מרזבים מחירים, כמה עולה כל מרזב ועוד.
מרזבים הם אותם מתקני ניקוז מים אשר מונעים הצפות, נזקים מבניים, הצטברות פסולת ואפילו מצליחים ליצור בידוד רעשים טוב. כאשר מחפשים בגוגל מידע לגבי מרזבים מחירים, חשוב להבחין קודם בין סוגי המרזבים המוצעים בשוק בארץ. לאחר מכן, אפשר גם לערוך השוואת מחירים להתקנת מרזב. קודם כל, בואו נבחין בין הסוגים השונים של מרזבים:
- מרזב פנימי: זה יהיה מותקן בצורה סמויה מן העין ולכן זו תהיה בחירה עיצובית ויקרה יותר.
- מרזבים חיצוניים – אלו הם המרזבים הסטנדרטיים שכולם מכירים והם מותקנים על גבי קירות מעטפת המבנה.
- מרזבים לפרגולה – אלו מרזבים המותקנים ספציפית על פרגולות וניתן להתקין אותם בפרגולות תלויות או עומדות על הקרקע.
- מרזבי אלומיניום, פלדה, מתכת, נחושת ועוד – אלו הם מרזבים איכותיים יותר מהמרזבים הסטנדרטיים ולכן עמידים יותר בטווח הארוך.
- מרזבי קולטן – אלו לרוב יהיו מיועדים עבור התקנה על גבי גגות רעפים.
מרזב מחירים: כיצד נקבע מחיר מרזב?
תוך שמגוללים באינטרנט מידע על מרזבים מחירים, מיד מבינים כי מרזב מחירים נעים בין עשרות שקלים בודדים למטר רץ. בחלק מהמקרים, תלוי בסוג המרזב, מחירים יכולים להגיע גם לכ-200 ₪ ומעלה למטר רץ. עם זאת, כדי לקבל מחיר מדויק על התקנת המרזב, חשוב להבין מהם הפקטורים שמשליכים על מחיר ההתקנה.
באופן כללי, סוג המרזב, החומר בו נעשה שימוש, גודל ומורכבות העבודה – הם עיקרי הגורמים שישפיעו על המחיר. יחד עם זאת, צריך לקחת בחשבון גם שחלק מעבודות ההתקנה מצריכות התקנה בגובה. התקנה בגובה לרוב תצריך תוספת של כ-35% ומעלה, תלוי בגובה של העבודה. אם מדובר בבניין מגורים גבוה, ההתקנה יכולה גם להגיע לכ-5,000 ₪ ומעלה.
כמה עולה התקנת מרזב? – מחירון מרזבים
בתחום של התקנת מרזבים ניתן למצוא סוגי שירותים נוספים מלבד תיקון והתקנת מרזב. לנוחיות מי שמעוניינים לחסוך עלויות או להכיר אותן יותר טוב, הנה מחירון התקנת מרזבים, מחירי תיקוני מרזבים, סוגי שירותים נוספים בתחום ועוד:
סוג השירות | מה כולל | מידע נוסף על השירות | מחיר שירות מרזבים |
התקנת מרזב חיצוני | ההתקנה כוללת צינור מים עבור הניקוז | לרוב יהיה מדובר במרזבים עשויים פח או אלומיניום | 75 ₪ – 200 ₪ למטר רץ |
התקנת ציפוי אלומיניום | כולל ארגז רוח | ניתן לבחור גם כומרים אחרים כמו מתכות מסוימות או נחושת | 100 ₪ – 250 ₪ למטר רץ |
צביעת מרזבים | צביעה בהתאמה אישית | בהתאם לסוג החומר ממנו עשוי המרזב | 40 ₪ – 100 ₪ למטר רץ |
ניקוי מרזב חיצוני | כולל חוטר | ע"י סילון מים או חוטר קשיח וגמיש | 20 ₪ – 55 ₪ למטר רץ |
ניקוי גגות רעפים | כולל מרזבים מסוג "קולטן" | חשוב להבחין בין ניקוי ידני לבין ניקוי באמצעות סילון מים, כאשר האופציה השנייה יכולה לגרום לניתוק של הרעפים מהגג | 2,500 ₪ – 5,000 ₪ לגג אחד |
תיקון מרזבים חיצוניים | כולל מרזב PVC | תיקוני חלודה מסוימים עשויים להצריך חלקים מהמרזב ולא יאפשרו תיקון נקודתי | 300 ₪ – 750 ₪ למטר רץ |
המחירים הנ"ל אמנם מוגשים בתור המלצה, אבל יש לזכור כי מרזבים מחיר משתנה בין חברה לחברה ובין המתקינים העצמאיים.
מאילו חומרים כדאי שהמרזב יהיה מיוצר?
כאשר צריך לבחור מרזבים לבית, לפרגולה, למשרד או לכל מבנה אחר, חשוב לוודא שמתקינים מתקנים שאינם רק איכותיים ועמידים, אלא גם משתלבים במראה הכללי של המבנה. בתוך כך, הבחירה לרוב תהיה בין הסוגים הבאים של מרזבים:
- אלומיניום
- נחושת
- פלדה
- פח
- PVC
- מרזבים לגגות רעפים מסוג קולטן
אלו הם הסוגים הנפוצים בארץ, כאשר כל אחד מהחומרים האלו כולל יתרונות וחסרונות משלו. באופן כללי, אלומיניום הוא אחד החומרים הנפוצים ביותר לייצור מרזבים בישראל ובדרך כלל הוא האפשרות המשתלמת ביותר.
במה בוחרים: טיפים לבחירת מרזב – המידע שצריך
כאמור, אמנם אלומיניום הוא אחד החומרים הנפוצים בישראל עבור ייצור מרזבים, אבל הבחירה יכולה ליפול על כמה וכמה חומרים אחרים מהם מייצרים מרזבים מאוד איכותיים. למשל, נחושת נחשבת חומר מבוקש לייצור מרזבים, אבל חומר הנחושת יהיה יקר יותר מאלומיניום הן ברכישה והן ברמת התחזוקה.
גם מרזבי פלדה נחשבים חזקים ועמידים, כמו גם מרזבים מפח, אבל יש לקחת בחשבון שמרזבים אלו עשויים לצבור יותר קורוזיה וחלודה מאשר סוגי חומרים אחרים (כמו אלומיניום). לסיכום, לכל חומר גלם יש את היתרונות והחסרונות שלו.
אם אינכם בטוחים באיזה סוג מרזב לבחור למבנה, צוות "המרכז התקנת מרזבים" זמין לסייע לכם ולספק מידע מקיף 360, לעזור במציאת אנשי מקצוע מומלצים ועוד. צרו קשר כעת לקבלת מידע נוסף ומחיר מדויק.
מרזבים נתפסים, עבור רובנו, כדבר פעוט וחסר חשיבות. אנו נוטים לזלזל בכל התחום הזה. לעולם לא תראו אדם שבונה את ביתו החדש, שלא מתעניין באיכות דלת הכניסה או התריסים אבל בכל הקשור למרזבים כאילו לא אכפת לנו. בין אם אנחנו בונים בית חדש לגמרי ובין אם אנחנו צריכים לתקן או להחליף מרזב ישן, בלוי ולקוי בבית או בבניין, אנחנו לא שואלים או שמים לב בכלל לסוגיית מרזבים מחיר למטר או לסוג המרזב. וחבל שכך.
למרזבים תפקיד חשוב ביותר, הוא מנקז את המים שניתכים על הגג וגם עושה זאת בצורה מבוקרת ויעילה, כדי שהסביבה לא תפגע מהם. כאשר מים יורדים על הגג, למשל בגשם, הם חייבים להיות מסולקים משם באמצעות ניקוז של מרזב, חיצוני או פנימי. אם לא נעשה כך, המים, באופן טבעי, יחפשו מקום לנוע אליו. הם אינם נשארים לעמוד במקומם. התוצאה היא חלחול שלהם אל תוך קירות הבניין, המעטפת החיצונית, השלד והקירות הפנימיים וגרימת נזק עצום ורב, עד חשש אפילו ליציבות המבנה כולו.
למנוע נזק גדול
כאשר אנו עוסקים בנושא מרזבים מחיר למטר אנחנו ראשית צריכים לחשוב מה הנזק במידה ולא נחליף, נחדש או נתקן את המרזב. אז כפי שציינו, יש את המים שעל הגג. במידה והם יתחילו לחלחל אל תוך המבנה, הם יגרמו להתפוררותו האיטית. אנחנו נחווה את זה בנפיחויות וקילופים וסדקים על הקירות והטיח, כתמי רטיבות ועובש ועוד. לדברים אלו משמעות אדירה בכל הקשור למראה הבניין ולאיכות החיים שלנו אבל גם לבריאותנו, שכן אותם רטיבויות בלתי מטופלות יביאו בסופו של דבר שלל מחלות הפוגעות בתהליך הנשימה.
נזק נוסף, חמור לא פחות אבל כזה שקשה לנו להיות חשופים אליו הוא לקונסטרוקציית הבניין עצמו. המים יכולים לסדוק ולפורר גם את הבטון החזק ביותר. הם פוגעים גם בברזלים עצמם – וגורמים להם לחלודה ולקורוזיה. כל זה אומר שיציבותו וחוזקו של הבניין נפגעים. וכעת נדבר על נזק נוסף – לקירות החיצוניים. המרזב יכול להיות לא תקין כבר בגג או בשיפוע לא נכון אבל הוא יכול להיחלש, להתרופף, שיפערו בו חורים, שהחיבורים ייפרדו וכד', כך שהמים שכבר ניגרים בו מלמעלה, יברחו כלפי הקירות במקומות נמוכים יותר ויסבו נזק גם במקומות מרוחקים מהגג.
עונת ההחלפה
בדיקת מרזבים והחלפתם – מומלץ לעשות בקיץ. לא רק בגלל שכמו בכל שוק, תמיד עבודות הקשורות לעונה מסוימת – יעלו יותר (למשל מזגנים בקיץ) אלא משום שזה חשוב ויעיל יותר פרקטית. בקיץ או בסתיו אין גשמים וניתן לבחון את מצב המרזב והתקינות שלו או להתקין חדש ביותר קלות. זה גם הזמן להשקיע בניקוי שלו. אם נעשה את כל הפרוצדורה כשלצידנו ניתך גשם, הרי שהתפעול עצמו יהיה יותר מסובך ובנוסף, המים שירדו בגשם, לא יוכלו להיות מפונים בזמן ההתקנה וכאמור, יתחילו לבצע את נזקיהם.
אסור להיות שאננים ולחכות לראות איך המרזב מתפקד כשיש גשם. יום חזק אחד של גשמים, יכול לגרום נזק עצום. כך גם תוכלו לתכנן בנחת איזה סוג של מרזב תרצו, מאיזה חומר, ובאילו עיצובים כך שתוכלו לקבל החלטה מושכלת יותר ולהתנהל נכון יותר גם בסוגיית מרזבים מחיר למטר.
מרזבים מחיר למטר
קשה לתת בדיוק רב את התשובה לשאלת מרזבים מחיר למטר. הסיבה הראשונה היא שישנם מרזבים שונים מחומרים שונים, כמו אלומיניום, פח מגלוון, נחושת, אבץ, פלסטיק, PVC ועוד. לסוג החומר השפעה על מרזבים מחיר למטר וכמובן גם שמחיר ההתקנה משתנה. בגדול רוב המרזבים ינועו סביב מחיר של 100-160 ₪ למטר ואילו מרזבי הנחושת והאבץ הנחשבים יקרים יותר יעלו כבר בטווחים של 25—350 למ"ר.
מרזבים מחיר למטר נקבעים כאמור לא רקק על פי סוג החומר ממנו עשוי המרזב אלא גם מורכבות העבודה, עד כמה קשה הנגישות למקום העבודה (או למשל זקוקים לביצוע עבודות בגובה באמצעות סנפלינג או במות הרמה), היקף העבודה (דווקא עבודה גדולה יותר תביא להוזלה יחסית למ"ר), משך העבודה, האם נדרשת הכנה מוקדמת (למשל הסרת מרזב ישן, הרס או בינוי של המעטפת סביב המרזב וכד'), סוגי החיבורים, העיצוב של המרזב, הצבע בו נצבע אותו ועוד פרמטרים נוספים.
פנימי מול חיצוני
נציין שהמחירים עליהם דברנו הם עבור מרזבים חיצוניים, אלו הגלויים ונפרשים על החלק החיצוני של הבית ישנם גם מרזבים פנימיים, סמויים מן העין. אלו מאפיינים יותר בניינים חדשים. הם גם עשויים לרוב מחומרים אחרים ולכן עבורם מרזבים מחיר למטר אחר. מצד אחד הם אינם נשחקים ומתבלים כל כך מהר, מצד שני הטיפול בהם הרבה יותר קשה ולרוב, תיקונם או החלפתם, אם אפשרי בכלל, יהיו יותר יקרים. ברוב המקרים, תקלה במרזב פנימי תניב המלצה של אנשי מקצוע להתקין מרזב חיצוני אחר במקומו.
עוד חשוב לדעת בנושא מרזבים מחיר למטר הוא שלצד התשלום שתדרשו לשלם, הרי שאתם חייבים לקבל בתמורה גם אחריות לעבודה עצמה ולתקינות המרזב. רוב החברות המתמחות יעניקו לכם בין 3 ל-5 שנות אחריות. מכאן גם נובעת החשיבות של התקנת מרזבים באמצעות חברות מקצועיות ומנוסות בתחום.